top of page

Medlemsmøte tirsdag 11. oktober, 2023

«Bærekraft – et styreansvar»

GettyImages-1382353763.jpg

Det ble heftig notert og slides fotografert da vi avholdt medlemsmøte på Kristiania University College i går ettermiddag.

Etter Kristine Pollen Briså sin flotte presentasjon om høyskolen, påfulgt av en kort introduksjon til hvorfor bærekraft er kritisk å prioritere på styreagendaen, var det Peter Wesenberg og Turid Elisabeth Solvang sin oppgave å engasjere publikum under tematikken, «Bærekraft, et prioritert styreansvar».

Og for en ettermiddag det ble: Med caser og eksempler fra egne hverdager i ledergrupper og styrer, retoriske spørsmål og historefortellerglede av rang, leverte foredragsholderne til toppscore. Alt, mens læringskurven tok et hopp i oppadgående retning for mange fremmøtte.

Her er et lite «referat» fra notatblokka til StyreAkademiet Oslo. 

🧹Rydd plass på styreagendaen nå
Bærekraft er for alvor i ferd med å endre spillereglene i (kapital)markedet. Venter du med å sette bærekraft på agendaen til «det blir litt roligere tider» kan det fort bli for sent. Bærekraftig omstilling byr på store muligheter!

✌🏼Tenk i to horisonter
Bærekraft fanges ofte i spenningsforholdet mellom kortsiktig lønnsomhet og strategisk utvikling. Selv om det er krevende, er det likefullt en styreoppgave å tenke «både, og»

👥Bærekraft er et felles ansvar
Det er flott med «bærekraftsansvarlige» som sikrer fokus og kunnskap, men som med alle forretningskritiske områder: Bærekraft er et kollektivt styreansvar.

📸 Gjør deg synlig
Er du en som ønsker styreverv? Si det høyt, start i det små og nettverk på relevante arenaer. Er du allerede i et styre? Da vil mange gjerne se mer av deg. Vis hva du står for og bidra til å gi styrene ansikt!

🪑Inviter flere med på «stolleken»
Meningsmangfold er avgjørende for å lykkes med omstilling. Det oppnår vi ikke ved å rotere på de samme kandidatene: Sett gode rammer og finn dine «SkateBOARDers» og mennesker som kan tilfører styret nye perspektiver.

🛣 Ikke glem Governance
Bærekraft er miljø og sosialdimensjonen, men også styring. EU gjør en kjempejobb og Sør-Afrikas King IV report er verdt å se til! Det handler ikke om at det vi sier ikke er sant, men at vi sier alt som sies bør!

🌎Så, et avsluttende sitat fra Turid:
«Styrene er det viktigste som finnes – for virksomheter – ja, for hele kloden.»

Tusen takk til foredragsholderne, Høyskolen Kristiania og alle som kom! Vi gleder oss til neste treff på nyåret. 

bottom of page