top of page

Medlemsmøte tirsdag 11. oktober, 2023

«Bærekraft – et styreansvar»

GettyImages-1382353763.jpg

Det ble heftig notert og slides fotografert da vi avholdt medlemsmøte på Kristiania University College i går ettermiddag.

Etter Kristine Pollen Briså sin flotte presentasjon om høyskolen, påfulgt av en kort introduksjon til hvorfor bærekraft er kritisk å prioritere på styreagendaen, var det Peter Wesenberg og Turid Elisabeth Solvang sin oppgave å engasjere publikum under tematikken, «Bærekraft, et prioritert styreansvar».

Og for en ettermiddag det ble: Med caser og eksempler fra egne hverdager i ledergrupper og styrer, retoriske spørsmål og historefortellerglede av rang, leverte foredragsholderne til toppscore. Alt, mens læringskurven tok et hopp i oppadgående retning for mange fremmøtte.

Her er et lite «referat» fra notatblokka til StyreAkademiet Oslo. 

🧹Rydd plass på styreagendaen nå
Bærekraft er for alvor i ferd med å endre spillereglene i (kapital)markedet. Venter du med å sette bærekraft på agendaen til «det blir litt roligere tider» kan det fort bli for sent. Bærekraftig omstilling byr på store muligheter!

✌🏼Tenk i to horisonter
Bærekraft fanges ofte i spenningsforholdet mellom kortsiktig lønnsomhet og strategisk utvikling. Selv om det er krevende, er det likefullt en styreoppgave å tenke «både, og»

👥Bærekraft er et felles ansvar
Det er flott med «bærekraftsansvarlige» som sikrer fokus og kunnskap, men som med alle forretningskritiske områder: Bærekraft er et kollektivt styreansvar.

📸 Gjør deg synlig
Er du en som ønsker styreverv? Si det høyt, start i det små og nettverk på relevante arenaer. Er du allerede i et styre? Da vil mange gjerne se mer av deg. Vis hva du står for og bidra til å gi styrene ansikt!

🪑Inviter flere med på «stolleken»
Meningsmangfold er avgjørende for å lykkes med omstilling. Det oppnår vi ikke ved å rotere på de samme kandidatene: Sett gode rammer og finn dine «SkateBOARDers» og mennesker som kan tilfører styret nye perspektiver.

🛣 Ikke glem Governance
Bærekraft er miljø og sosialdimensjonen, men også styring. EU gjør en kjempejobb og Sør-Afrikas King IV report er verdt å se til! Det handler ikke om at det vi sier ikke er sant, men at vi sier alt som sies bør!

🌎Så, et avsluttende sitat fra Turid:
«Styrene er det viktigste som finnes – for virksomheter – ja, for hele kloden.»

Tusen takk til foredragsholderne, Høyskolen Kristiania og alle som kom! Vi gleder oss til neste treff på nyåret. Følg med og ikke glem at alle som melder seg inn nå får kostnadsfritt medlemskap ut året og tilbud om rabattert pris på medlemskap for 2023: https://lnkd.in/d42FH-j7

bottom of page